Kitap tanıtımı: Gezgin Eşek’in Oyun Atlası – Kemal Altunboğa

Kitap tanıtımı: Gezgin Eşek’in Oyun Atlası – Kemal Altunboğa

18/03/2021 Kapalı Yazar: Kemal Altunboğa

Çocuk deyince aklımıza oyun gelir. Oyun ve çocuk! Uyum içinde ne güzel bir ikili. Oyun, çocuğun yaptığı en iyi iştir. Çocuk, oyun yoluyla öğrenir, kendini ifade eder ve kendine alan açar. Kısacası oyun çocuk için mutluluktur.

Gezgin Eşek’in Oyun Atlası‘, dünyanın dört bir yanından çocuk oyunları üzerine derleme bir kitap. Saide Nur Dikmen’in derlediği kitap, Taze Kitap’tan çıkmış.

Kaynak: Taze Kitap

 “52 ülke, 52 oyun, 1 eşek”

Bir yıl boyunca her hafta bir ülkeyi gezen ‘Gezgin Eşek’, tam tamına 52 ülkeyi geziyor. Gezdiği 52 ülkenin tarihinden, mimarisinden, doğal güzelliklerinden kısaca bahsettikten sonra her ülkenin kendine özgü bir tane çocuk oyununu anlatıyor. Amerika, Japonya, Rusya, Suriye, Meksika, İngiltere, Endonezya, Etiyopya, Kenya, Peru gibi yedi kıtadan onlarca ülkeye bize götüren ‘Gezgin Eşek’ çocukları farklı oyunlarla tanıştırıyor.

 ‘Kumda Seksek‘, ‘Mankala‘, ‘Burun ve Kulak‘, ‘Hırsız Polis‘ kitabın içerisinde yer alan onlarca oyundan bazıları.

Gezgin Eşek’in Oyun  Atlası‘, okuru dünyanın başka ülkelerine götürürken aynı zamanda farklı kültürleri, coğrafyaları anlatmanın yanı sıra oyunun ne kadar da evrensel olduğunu bizlere gösteriyor.

Kaynak: Taze Kitap

Hem gezi rehberi, hem oyun ansiklopedisi hem de eğlenceli bir macera özelliği taşıyan Oyun Atlası’nın içerisinde küçük bir sürpriz de var! Oyun Haritası ve çıkartma. İçerisindeki bilgiler farklı bir oyuna dönüşüyor.

Her oyunun nasıl oynandığını, kaç kişiyle oynanması gerektiğini ve hangi yaş grubuna yönelik olduğunu da anlatan ‘Gezgin Eşek’in Oyun Atlası‘, tüm oyunbaz çocuklar için…