Hedef gösterilen Başak Onay ofisinin önünde tehdit edildi

Hedef gösterilen Başak Onay ofisinin önünde tehdit edildi

22/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Özalay’ın “LGBT çekimleri yapıyor” diyerek hedef gösterdiği fotoğraf sanatçısı Başak Onay, stüdyosunun önünde ‘Bu stüdyoyu kapatacaksın yoksa…’ diyerek küfür eden bir kişi tarafından tehdit edildi. 

Başak Onay, önceki akşam Halk TV’de Enver Aysever’in Ayrıntılar isimli canlı yayınına konuk olarak yaşadığı süreci anlatacaktı. Ancak yayına bağlandığı sırada stüdyosunun önünde bir kişi eline silah şekli vererek sanatçıyı küfür ederek tehdit etti.

“Bireysel değil örgütlü olduğunu düşünüyorum”

Kendisini korumakla görevli polislere haber verdiğinde şahsın yakalandığını söyleyen Onay, eylemin bireysel değil örgütlü olduğunu düşündüğünü söyledi. Onay yaşananları Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla anlattı:

“Bu akşam Halk TV ekranlarında Enver Aysever’in Ayrıntılar isimli canlı yayınına konuk olacak, yaptığım fotoğraf çekimi ve sonuçları hakkında konuşacaktım. Canlı yayına bağlandığım sırada stüdyomun önünden geçerken biri eline silah şekli verip beni vurmuş gibi yaptı ve gitti.”

“Bir kaç dakika sonra yeniden geldi, telefonla konuşur gibi yaparken yüksek sesle ve bana bakarak bu stüdyoyu kapatacaksın yoksa senin a…… diyerek küfür etti.”

“Bir süredir stüdyomun önünde beni korumakla görevli polislere haber vererek şahsın yakalanmasını sağladım. Canlı yayını yarıda bıraktığım için Enver Aysever ile neden devam edemediğimi konuştuk”

Karakola giderek ifade verdim ve şahıs hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu eylemin bireysel değil örgütlü olduğunu düşünüyorum. Çektiğim fotoğraflar yüzünden gelişen olayların bitmesi için adımlar atarken bu olayın Gerçekleşmesi bu konunun kapanmasını istemeyenler olduğunu düşündürüyor. Her şeye rağmen ben artık normalleşmek ve sanatına devam etmek istiyorum.”