Saadet Partili başkan tarafından hedef gösterilen fotoğrafçı Başak Onay: ‘Ölümle tehdit ediliyorum’

Saadet Partili başkan tarafından hedef gösterilen fotoğrafçı Başak Onay: ‘Ölümle tehdit ediliyorum’

17/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde fotoğraf stüdyosu sahibi fotoğrafçı Başak Onay, Onur Haftası için gerçekleştirdiği tematik fotoğraf çekimi sebebiyle Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından hedef gösterildi. Ölümle tehdit edildiğini açıklayan fotoğrafçı için koruma kararı alındı.

Duvar’dan Ogün Akkaya’nın haberine göre, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde fotoğrafçılık stüdyosu işleten fotoğrafçı Başak Onay, Onur Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği fotoğraf çekimini sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay tarafından hedef gösterildi.

Mehmet Özalay hedef gösterdi

Gerçekleştirilen çekime dair Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Mehmet Özalay, İstanbul Sözleşmesi’ni ‘ihanet sözleşmesi’ olarak tanımlayarak “Gücünü İstanbul Sözleşmesi‘nden alan bu gafiller başta olmak üzere bu ihanet sözleşmesiyle bunun gibi ahlaktan yoksun kişilerin önünü açan ve imza atanlar en az bunlar kadar sorumludur. Karamürsel’imizde faaliyet gösteren bir fotoğraf stüdyosu LGBT çekimlerini sözde sosyal sorumluluk projesi adı altında adeta zehir gibi hanelerimize, caddelerimize, sokaklarımıza ve hatta tüm kente akıtmaktadır. Halkımız nazarında mutlaka gerekli cevabı alacaktır. Geleceğimizden kaygılıyız, endişemiz büyük. Bu ahlaksızlığı asla kabul etmiyor, derhal yetkilileri göreve çağırıyoruz” açıklamasında bulunarak fotoğrafçı Başak Onay’ı hedef gösterdi.

‘Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu Özalay’dır’

Kendisinin, çekim esnasında kullandığı modellerin ve LGBTİ+ bireylerin açık hedef haline getirildiğini belirten Başak Onay, tüm ilçenin sosyal medya üzerinden lince devam ettiğini, paylaşılan yorumlarda stüdyosunun yağmalanması ve fotoğrafçılık lisansının elinden alınması gibi ifadelerin yer aldığını belirtti. Onay, Twitter hesabından, “Başıma bir şey gelirse Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Özalay bunun sorumlusudur. Gerekli kişilerin derhal konuya el atmasını istiyorum” mesajını paylaşarak yardım talebinde bulundu.

Soruşturma devam ediyor

Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay’ın çalışmasını siyasi rant malzemesi yaparak ilçede yüz kişilik bir grubun toplanmasına neden olduğunu belirten Başak Onay, fotoğraf stüdyosunun gece yağmalanmasının da tanıdıkları tarafından engellendiğini belirtti. Fotoğraf çekimi esnasında modellik yapan kişilerden biri çalıştığı işten çıkarılırken, diğeri ise bağlı olduğu spor kulübünden men edildi. Savcılığın koruma talep ettiği fotoğrafçı evine polis koruması eşliğinde girip çıktığını belirterek soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.