Kitap Tanıtımı: Uyumsuz Çoraplar – Kemal Altunboğa

Kitap Tanıtımı: Uyumsuz Çoraplar – Kemal Altunboğa

17/04/2021 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Zorbalık son zamanlarda ebeveynlerin ve eğitimcilerin sıkça konuştuğu bir konu. Çok da tanıdık bir kavram artık. Zorbalık üzerine çok güzel nitelikli resimli çocuk kitapları da çıkmakta. Bu kitaplardan bir tanesi de Çınar Yayınları’ndan çıkan “Uyumsuz Çoraplar”.

Uyumsuz Çoraplar, farklı olma ve dayanışmaya dair unutulmayacak bir hikâye.

Güneş ve Yağmur yakın arkadaşlar. Şarkı söylemeyi, dans etmeyi, kostüm giymeyi, parti yapmayı, kahkahalarla gülmeyi, hayal kurmayı, balıkları, kelebekleri, kuşları, küçük büyük tüm hayvanaları severler.

Bora ise tam bir zorba. Güneş her gün Bora ve arkadaşları tarafından farklı renkte çorap giydiği için dışlanmakta, zorbalığa uğramaktadır. Bir gün arkadaşı Yağmur da aynı şekilde farklı renkte çorap giyerek okula gider. Her geçen gün okula renkli çorap giyerek giden çocuk sayısı artar. İki, üç, beş… Sonunda mı? Dayanışma ve birlikte hareket etme kazanır.

Marie-Francine Hébert

Kitabın yazarı Marie-Francine Hébert kitabı neden yazdığını çok güzel açıklamakta: “Bu hikâye, arkadaşına yardım etmek için harekete geçmekten tereddüt etmeyen, küçük bir dokunuştan kaçınmayan bir çocuktan esinlenerek yazıldı. Büyük bir sorunla başa çıkabilmek için bazen ufacık bir hareket, başkalarına da aynı şeyi yapma fikri veren bir dokunuş yeterlidir.”

Geneviève Després

Uyumsuz Çoraplar, Marie-Francine Hébert’in yazdığı , resimlerini Geneviève Després’in çizdiği bir kitap. Elif Şiir Şentekin’in Türkçeye çevirdiği kitap, farklılılara ve zorbalığa karşı tam bir dayanışma hikâyesi.

Çocuklar ve gençler için kitaplar yazan Marie-Francine Hébert, Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) adayı olarak seçildi.