Moğollar’dan 11 yıl sonra yeni albüm: Anatolian Sun

Moğollar’dan 11 yıl sonra yeni albüm: Anatolian Sun

11/12/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Moğollar 53’üncü yılında yayımladıkları özel bir albümle dinleyicisini buluşuyor.

11 yıl aradan sonra gelen Anatolian Sun albümü 16 parçadan oluşuyor. Cem Karaca ile birlikte 1973’te yayımladıkları Gel Gel şarkısı da albümde yer alıyor. Bu şarkıyla birlikte de Emrah Karaca ilk kez babasının bir şarkısını söylemiş oluyor. Albüm ayrıca 2011 yılında Engin Yörükoğlu’nun hayatını kaybetmesi sonrasında grubun davulcusu olan Kemal Küçükbakkal’ın Moğollar ile kaydettiği ilk stüdyo albümü.

ZeN ve BaBa ZuLa’dan tanınan Murat Ertel’in prodüktörlüğünü üstlendiği albüm, Haarlem şehrinde Artone Studio’da doğrudan plağa aktarılacak şekilde kaydedildi.

Gülbaba Records ve Night Dreamer Records’ın ikinci ortaklığı olan “Anatolian Sun” albümünde Cahit Berkay, Emrah Karaca, Serhat Ersöz, Taner Öngür ve Kemal Küçükbakkal’dan oluşan Moğollar’a asma davul ve bendirde Ümit Adakale eşlik etti.

Cahit Berkay albüm kayıt sürecini şu sözlerle anlattı: “Hayatımın en heyecanlı işlerinden biri yayımlanmak üzere. Şubat ayının sonlarında Studio Artone’da çalarken plağa kayıt yapılan ‘direct to disk’ dedikleri yöntemle albüm kaydetmiştik. Yani o gün ne çaldıysak günahı ve sevabıyla aynısını dinleyeceksiniz.