#SusmaBitsin Platformu’ndan Ay Yapım’a Ozan Güven çağrısı: ‘Tavır almaya davet ediyoruz’

#SusmaBitsin Platformu’ndan Ay Yapım’a Ozan Güven çağrısı: ‘Tavır almaya davet ediyoruz’

09/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Susma Bitsin Platformu, Deniz Bulutsuz’a şiddet uygulayan Ozan Güven hakkında Ay Yapım’a çağrıda bulundu. Açıklamada “Ozan Güven’in devam eden dizisi ‘Babil’in yapım şirketi olan Ay Yapım’ı da tavır alıp açıklama yapmaya davet ediyoruz” denildi.

Türkiye’de sinema ve televizyon sektöründe faaliyet gösteren kadın sinemacıların setlerden yaşanan cinsel taciz ve ayrımcılıkla mücadele etmek adına oluşturduğu Susma Bitsin platformu, oyuncu Ozan Güven’in kendisini darp ettiğini açıkladığı Deniz Bulutsuz’a destek açıklaması yayımladı. “Deniz Bulutsuz’un cesaretinden ilham alıyoruz” denilen açıklamada, Ozan Güven’in rol aldığı “Babil” dizisinin yapımcılığını üstlenen Ay Yapım da tavır almaya ve açıklama yapmaya davet edildi. Çağrı metni şöyle:

“Ekim 2018’den bu yana Türkiye sinema, televizyon ve tiyatro sektörlerine emek veren kadınlar olarak, ülkemizde her alanda olduğu gibi kamera arkası ve önünde yaşanan şiddetin, tacizin ve cinsel saldırının takipçisi olmaya devam ediyor, sektörlerimizdeki kadın ve LGBTİ+ çalışanlara yönelik her türlü zorbalık ve istismarın karşısında olarak mücadelemizi sürdürüyoruz.

‘Deniz Bulutsuz’un yanındayız’

Geçtiğimiz günlerde Ozan Güven tarafından şiddete uğradığını beyan eden ve darp raporuyla mahkemeye başvuran Deniz Bulutsuz’un yanındayız. Biliyoruz ki şiddet her zaman en uzağımızda olan iktidar sahiplerinden değil, en yakınımızdan da gelebilir ve her zaman gözle görülebilir olmayabilir. Sektörlerimizde çalışan erkeklerin setlerde ve özel hayatlarında uyguladıkları şiddetin karşısında durmaya devam edeceğimizi yılmadan, bir kez daha altını çizerek tekrar ediyoruz.

‘Aynı tavrı bekliyoruz’

#susmabitsin olarak, Deniz Bulutsuz’un cesaretinden ilham alıyor, dava sürecinin takipçisi olacağımızı, şiddete karşı her platformdan birlikte mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz. Haklarında taciz, şiddet, istismar ve zorbalık ifşası olan sektör çalışanlarına karşı aynı kararlılıkla duracağımızı hatırlatıyor, sektörün yapım şirketlerinden televizyon kanallarına, menajerlerden meslek birliklerine bütün bileşenlerinden aynı tavrı bekliyoruz! Ozan Güven’in devam eden dizisi “Babil”in yapım şirketi olan Ay Yapım’ı da tavır alıp açıklama yapmaya davet ediyoruz.”