O karenin hikayesi: “Sadece yapmam gerekeni yaptım, birinin ölmesini engelledim”

O karenin hikayesi: “Sadece yapmam gerekeni yaptım, birinin ölmesini engelledim”

17/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

ABD’de beyaz bir polis memurunun şiddeti sonucu, George Floyd’un hayatını kaybetmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı protestolar tüm dünyaya yayıldı. Britanya’nın başkenti Londra’da olayların simgesi haline gelebilecek bir kare ortaya çıktı.

Sosyal medyada yaygınlaşan fotoğrafta siyah bir vatandaş, iki grup arasında çıkan gerginlikten kurtardığı beyaz vatandaşı sırtında güvenli bir bölgeye taşıyor.

Fotoğrafı oluşturan kareden saniyeler önce çekilen görüntülerde, aşırı sağcı gruptan olduğu öğrenilen ve kimliği belirlenemeyen beyaz vatandaş kalabalığın içinde merdivenlerde yuvarlanıyor. Kafasını çarpan ve ezilme tehlikesi geçiren vatandaşın etrafında kordon oluşturan siyah protestocular zarar görmesini engelliyor.

Sonrasında Patrick Hutchinson adamı yangından insan kurtaran itfayeciler gibi sırtına alıp güvenli bir bölgeye taşıyor.

O anda adamın karşı gruptan olabileceğinin aklından geçmediğini anlatan Hutchinson “O an sadece bir insanın yerde yattığını düşündüm. Eğer biz müdahale etmeseydik sonu iyi olmayacaktı. Sadece yapmam gerekeni yaptım, birinin ölmesini engelledim” dedi.

Adamı sırtında taşırken arkadaşlarının da etrafında güvenlik kordonu oluşturmaya devam ettiğini anlatan Hutchinson o esnada halen beyaz protestocuya vurmaya çalışanlar olduğunu belirtti.

Tarih yazıldığı için protestolara katıldığını belirten Hutchinson herkes için eşitlik istediğini dile getirdi. Aynı zamanda bir baba ve büyükbaba olduğunu söyleyen Hutchinson “Çocuklarımın, torunlarımın benim yaşadağımdan daha iyi bir dünyada yaşamasını istiyorum” dedi.