Gezi direnişinde piyano çalan Davide Martello, bu kez George Floyd için piyanosunun başındaydı

Gezi direnişinde piyano çalan Davide Martello, bu kez George Floyd için piyanosunun başındaydı

06/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

2013 yılındaki Gezi direnişi sırasında Taksim Meydanı’nda piyano çalan Davide Martello bu kez ABD’de George Floyd’un öldürüldüğü kentte Minneapolis’te piyanosunun başındaydı.

Taksim Meydanı’nda Gezi eylemlerine destek vermek için piyano çaldığı için ‘ithal eylemci’ olmakla suçlanan Davide Martello, George Floyd’un öldürüldüğü yerde çaldı.

Video: Volkan Emre

Floyd beyaz bir polisin dokuz dakika boyunca boynuna bastırması sonucu hayatını kaybetmiş, sonrasında ABD’de başlayan protestolar tüm ülkeye yayılmıştı.

Oklahoma’da yaşayan Alman piyanist 12 saatlik araba yolculuğu sonrası Minneapolis’te Floyd anması için toplanan kalabalığa piyano çaldı.

Basında yer alan korkunç fotoğrafları görünce bir şeyler yapmak istedim” diyen Martello müziğin barış ve huzuru tesis etmenin en iyi yolu olduğunu ifade etti.

Mortello, Paris’te de piyanosunun başındaydı

Davide Martello, IŞİD saldırıları sonucunda 130 kişinin hayatını kaybettiği Paris’te de 2015 yılında küçük bir sokak konseri vermişti.

Piyanist Martello, saldırılarda en çok can kaybının yaşandığı Bataclan konser salonunun yakınlarına piyanosuyla gelerek, John Lennon’un meşhur şarkısı Imagine’ı çalmıştı.