‘Laz Marks’ olarak bilinen tiyatro sanatçısı Haldun Açıksözlü ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ gözaltına alındı

‘Laz Marks’ olarak bilinen tiyatro sanatçısı Haldun Açıksözlü ‘Cumhurbaşkanına hakaretten’ gözaltına alındı

04/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Antalyaya girişinde gözaltına alınan tiyatro sanatçısı Haldun Açıksözlü, Döşemaltı ilçe jandandarma komutanlığınca gözaltına alındı. İşlemlerin ardından sabah saatlerinde ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında savcılığa çıkarıldı.

PİRHA’nın aktardığı habere göre Haldun Açıksözlü, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında SEGBİS aracılığıyla ifade verdi. Açıksözlü’ye sosyal medya hesabında yapılan paylaşımlar soruldu. Açıksözlü, paylaşımların kendisine ait olduğunu ve tiyatro sanatçısı Barış Atay’a destek olmak amacı taşıdığını belirterek, düşüncelerini ifade ettiğini ve bunun da suç olmayacağı cevabını verdi.

İfadesi alınan Açıksözlü daha sonra serbest bırakıldı

Verdiği ifade de Cumhurbaşkanına karşı kişisel herhangi bir hakarette bulunmadığını vurgulayan Açıksözlü, suçlamaları kabul etmedi. İfadesinin alınmasının ardından Açıksözlü serbest bırakılırken, soruşturmanın süreceği bildirildi.

Açıksözlü, Ocak ayında açılan bir dava olduğunu ancak kendisine ne soruşturma sürecinde ne de davaya dair herhangi bir tebligatın ulaşmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanına karşı kişisel herhangi bir hakarette bulunmadım, bulunmam da. Ancak insan hakları, adalet ve hukuk anlamında gerçekleri yaşamım boyunca ifade ettim, etmeye de devam edeceğim” dedi.