KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerine destek için klip: Geri döneceğiz

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerine destek için klip: Geri döneceğiz

04/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şubesi, KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerine destek vermek amacıylaGeri Döneceğiz” isimli bir klip hazırladı. Yaklaşık 15 ay gibi bir sürede tamamlanan çalışma, Koro Şefi Deniz Yamaner tarafından yürütüldü.

Klipte, ihraç edilen sendika üyelerine İlkay Akkaya, Mazlum Çimen, İlyas Salman, Suavi, Onur Akın, Levent Üzümcü ve Nihat Behram gibi çok sayıda sanatçı müziği ve dayanışma mesajlarıyla destek verdi. Klipte, ihraç edilen sendika üyelerinin yanı sıra barış akademisyeni Doç. Dr. Nergül Çördük de yer aldı.

GERİ DÖNECEĞİZ – Eğitim-Sen – Aşan Bilir – Kul Olayım – KHK Klibi

“KHK’lı arkadaşlara destek olmak adına kalıcı bir şey yapmak istedik”

İnsanların birçok sorunun varlığını müzik sayesinde daha iyi anladığını belirten koro şefi Deniz Yamaner, “Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şube’nin zaten uzun yıllardır bir korosu var. Biz her yıl hazırlanıp yılsonunda da bir konser düzenliyoruz. Sendika genel olarak zaten KHK ihraçlarıyla ilgili 4 yıldır bir mücadele veriyor. Biz de koro olarak KHK’lı arkadaşlara destek olmak adına kalıcı bir şey yapmak istedik. Türkiye’de gündem sürekli değişiyor ama KHK’lı arkadaşlarımızın gündemleri hep aynı. Biz de onların yaşadıklarını dile getirmek istedik. Kendi imkânlarımızla ve sendikanın desteğiyle, sanatçı arkadaşlarında katılmasıyla onlarla beraber böyle bir müzik ortaya çıktı. Bu süreçte önce şarkıları belirledik. Klipte olan arkadaşların çoğu KHK ile ihraç edilmiş olan arkadaşlar. Biz müziğin daha ön planda olmasını istedik. Çünkü insanlar birçok problemin farkına müzik sayesinde varabiliyorlar. Sadece konuşmalarla, belgesel gibi yapsaydık ilgi görmeyecekti. Hukuksuzca ihraç edilen arkadaşlarımızın sorunlarının hala gündemde olduğunu hatırlatmak ve yaşadıklarını bir nebze de olsa anlatmak istedik” diye konuştu.

KHK ile hukuksuz ihraç edilen kamu emekçilerine destek olmak amacıyla böyle bir klip hazırladıklarını belirten Eğitim-Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Şuğayip Vayiç, “Türkiye’nin her yerinden bir sürü arkadaşımız KHK ile ihraç edilmişti ve bizim şubemizde de vardı KHK’lı arkadaşlarımız. Bizim şubemizin bir korosu da var. Şube koromuzun bir projesi aslında bu klip. Burada hem arkadaşlarımızın durumuna ilgi çekmek istedik hem de biraz maddi gelir elde edersek KHK’lı arkadaşlarımıza destek olmak istedik” dedi.