Haberin Var Mı İnsiyatifi: İfade ve düşünce özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı  #Susmayacağız

Haberin Var Mı İnsiyatifi: İfade ve düşünce özgürlüğüne yönelik saldırılara karşı #Susmayacağız

11/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Haberin Var Mı İnsiyatifi, çeşitli politikalarla susturulmaya çalışılan gazetecilere yönelik saldırılar karşısında #Susmayacağız diyor.

İktidar sadece kendisini alkışlayan ve hedef aldıklarını karalayan bir medya düzeni oluşturdu. Halka gerçekleri ulaştırmanın gayesindeki gazeteciler yıllardır büyük baskı altında” diyen insiyatif, son olarak Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmasına ilişkin, “Basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız, susmayacağız” dedi.

Haksız tutuklamalara karşı sosyal medyadan başlattıkları destek çalışmasıyla #Susmayacağız diyen insiyatifin açıklaması şöyle:

Bir haber yaptığı için gazetecinin kapısını sabaha karşı polis çalıyor, hakimler tutuklama kararları veriyor. Yandaş medyada iftira dolu karalama kampanyaları sürerken dört duvar arasında hapsedilen gazetecilerin cevap hakkı yok. Bir MİT haberi gerekçe gösterilerek tutuklanan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Ferhat Çelik 98 gündür Silivri Cezaevi’nde tecrit altında. Son olarak Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel gözaltına alındı. Geçmişteki kumpas davalarındaki yöntemlerle gazeteciler susturulmaya, hakikat yok edilmeye çalışılıyor. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yönelik bu saldırılara karşı sessiz kalmayacağız, susmayacağız.