Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nden kültür ve sanat festivali: “Irkçılığa Hayır #Nefesalamıyorum”

Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nden kültür ve sanat festivali: “Irkçılığa Hayır #Nefesalamıyorum”

25/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der), 12. Kültür ve Sanat Festivali’ni “Irkçılığa Hayır #Nefesalamıyorum” başlığıyla düzenleyecek.

Gik-Der’in her yıl Kuzey Londra’da düzenlediği festival bu yıl koronavirüs salgınından dolayı çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Etkinlikler 28 Haziran Pazar günü saat 14.00 ile 20.00 arası GikDer’in Facebook, Youtube, İnstigram ve Twitch sayfalarından canlı olarak yayımlanacak.

Bu festivalimizi Amerika’da polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren George Floyd şahsında tüm nefes alamayanlara atfederek, ırkçılığa karşı gerçekleştiriyoruz” denilerek bu yılki teması duyurulan festivalin programı da derneğin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Erdal Erzincan, İlkay Akkaya, Pınar Aydınlar, Grup Vardiya, Lawje, Canan Sağar ve İbrahim Kırılmaz, Suna  Alan ve sürpriz sanatçıların katılacağı festivalde gazeteci Can Dündar, modacı Barbaros Şansal, siyasetçi ve ekonomist Alp Altınörs, AvEG-Kon başkanı Zeynep Birsel, Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, akademisyen Alkan Karaçam, Prof. Dr. Sinan Özbek, HDK Eş Başkanı Sedat Şenoğlu ve gazeteci Steve Sweeney gibi isimler de yer alacak.

Gik-Der’e ait sosyal medya sayfaları:  Facebook / Youtube Instagram