‘Fahrenheit 451’ ve ‘Mars Yıllıkları’nın yazarı Ray Bradbury’nin ‘Cadılar Bayramı Ağacı’ sinemaya uyarlanıyor

‘Fahrenheit 451’ ve ‘Mars Yıllıkları’nın yazarı Ray Bradbury’nin ‘Cadılar Bayramı Ağacı’ sinemaya uyarlanıyor

22/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

ABD’li yazar Ray Bradbury’nin 1972 tarihinde yayımlanan ve 1993 yılında televizyon filmine uyarlanan “The Halloween Tree” (Cadılar Bayramı Ağacı) romanı, bu kez beyazperdeye uyarlanacak.

FilmLoverss’ın haberine göre, filmin yönetmenliğini “The Fisherman” filmi ile The Black List’te yer alan Will Dunn yapacak. Filmin hazırlıklarına ve oyuncu kadrosuna dair henüz bir açıklama yapılmazken, çekimlerin ne zaman başlayacağı ve hangi yıl vizyona gireceği de şu an belirsizliğini koruyor.

Ray Bradbury

Romanın konusu

Bradbury’nin romanı, küçük bir kasabada Cadılar Bayramı gecesi gerçekleşen tuhaf olayları araştıran Thomas ve okul arkadaşlarının hikâyesine odaklanıyor.

Pip’in ‘ölüler diyarından şeytani bir varlık’ tarafından kaçırılması üzerine Thomas ve arkadaşları onu kurtarmak için Moundshroud adında gizemli bir yaratığın da yardımıyla ölüler diyarına doğru bir maceraya koyuluyor.

Ray Bradbury’nin yazdığı romanda Thomas ve arkadaşları, zamanda farklı mekânlara yolculuk ederler. Antik Mısır, Yunan ve Roma gibi yerlere uğrarlarken Orta Çağ Paris’indeki Notre Dame Katedrali’ne, Meksika’daki Ölüler Günü festivaline de uğrarlar.

Bu yolculukla kutladıkları bayramın temeline ve ölümün, hayaletlerin uygarlığın şekillenmesindeki rolüne dair birçok bilgi öğrenirler. “The Halloween Tree”, Cadılar Bayramı’ndaki balkabağı gibi bu geleneklerin tarihsel bağlamda kesişimine ışık tutuyor.