Christopher McCandless’ın içinde öldüğü otobüs güvenlik gerekçeleriyle kaldırıldı

Christopher McCandless’ın içinde öldüğü otobüs güvenlik gerekçeleriyle kaldırıldı

19/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

ABD’nin Alaska eyaletindeki terk edilmiş otobüs, 1992’de maceraperest Christopher McCandless’ın çıktığı yolculukta son durağı olmuştu. Bu otobüste bir süre yaşayan McCandless, nehrin sularının yükselmesi sonucu bölgeden ayrılamamış ve otobüsün içerisinde açlıktan ölmüştü.

Into the Wild” adıyla kitabı yazılan ve 2007’de aynı isimle sinemaya uyarlanması sonrası popüler olan otobüs, meraklı maceraperestlerin uğrak noktası haline gelmişti.

Cep telefonlarının çekmediği ve tahmin edilemez hava şartları nedeniyle bölge tehlikeli sayılıyordu. Son olarak bu yılın başında otobüsü ziyaret eden beş İtalyan turisti kurtarmak için operasyon düzenlenmişti. Geçen yıl ise Belarus’tan gelen bir turist hayatını kaybetmişti.

Alaska Ulusal Güvenlik ekipleri otobüsün dün bir yük helikopteriyle taşındığını açıkladı: “Bu terk edilmiş ve durumu giderek kötüleşen araç tehlikeli ve maliyetli kurtarma çalışmalarına, daha da önemlisi bazı ziyaretçilerin hayatına mal oluyordu.”

Yapılan açıklamada, otobüsün içinde bulunan ve McCandless ailesi için duygusal önemi olan bavulun güvenliğinin sağlandığı ifade edildi.

Otobüsle ne yapılacağına karar verilene kadar güvenli bir lokasyonda bekletileceği bildirildi.