Andrey Tarkovski’nin hayatı mini dizi oluyor

Andrey Tarkovski’nin hayatı mini dizi oluyor

18/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

FilmLoverss’ın The Film Stage’den aktardığı habere göre, Sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden Andrey Tarkovski’nin hayatına odaklanacak bir mini dizi için hazırlıklara başlandı. Projenin başında 2018 yılında Cannes Film Festivali’nde yarışan “Leto” filminin yönetmeni Kirill Serebrennikov bulunuyor.

Son filmi “The Sacrifice”ın 1986 yılında gösterime girmesinden kısa bir süre hayatını kaybeden Tarkovski, seneler sonra yeniden beyazperdeyle buluşuyor. “Solaris”, “Zerkalo”, “Stalker” gibi sinema tarihinde ayrı bir yerde oturan filmleri sinema dünyasına kazandıran Tarkovski, Rus yönetmen Kirill Serebrennikov’un yazıp yöneteceği bir mini diziye konu olacak. Yapımcılığını Hype Film’in üstleneceği yapım, ünlü yönetmenin hayatını, filmlerine sadık, arthouse bir yaklaşım ile ele alacak.

Dizinin yapımcısı Ilya Stewart “Tarkovski ve başyapıtları dünya sinemasını derinden etkilemeye ve tüm yönetmenler için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Kirill Serebrennikov gibi eşsiz bir vizyona sahip bir yazar ve yönetmenle çalışmak bir onur ve ayrıcalık. Projeyi hayata geçirmeyi heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Leto” filmiyle Cannes’da Altın Palmiye için yarışan Rus yönetmen, 2008 yılında “Yurev den” filmini yönetmişti. Ayrıca 2016 yılında “(M)uchenik” filmi yine Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilmiş ve François Chalais Ödülü almıştı.

“Leto” ile bir kez daha adından övgüyle söz ettiren Serebrennikov, son olarak bir diğer Hype Film yapımı olan “Petrov’s Flu” filmine imza attı. Şu sıralar post-prodüksiyon aşamasında olan film, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek sanal Cannes Film Market’te dağıtımcılara ve ithalatçılara sunulacak projeler arasında yer alıyor. Serebrennikov’un “Petrov’s Flu”nun post-prodüksiyonunu tamamladıktan sonra mini diziye geçmesi bekleniyor.