15-16 Haziran İşçi Direnişi’nin 50. yılında Kartal’da karikatür sergisi

15-16 Haziran İşçi Direnişi’nin 50. yılında Kartal’da karikatür sergisi

15/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

15-16 Haziran işçi direnişinin 50. yılı İstanbul Kartal’da şiir, müzik ve karikatür sergisiyle kutlanacak.

Evrensel’in haberine göre, Hasat Sanat Atölyesi tarafından ve Kartal Belediyesinin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilecek ekinliğe Sefer Selvi, Mustafa Bilgin, Necdet Yılmaz, Raşit Yakalı, Yurdagün Göker, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Erdoğan Karayel, Ercan Akyol, Eray Özbek, Hüseyin Aslan, Oğuz Gürel, Vahit Akça, Cihan Demirci, Mustafa Bilgin ve Muhittin Köroğlu başta olmak üzere pek çok usta ve genç çizer yaklaşık 90 karikatür eseriyle katılacak.

Emeğimizah!” adıyla düzenlenecek sergiye dair açıklama yapan Hasat Seçkin; “Dünya var olalı beri, emeğin her dönemde çok önemli ve yaratıcı olduğunu ve emekçilerin o günlerden bu günlere dek, hiç bir vakit emeklerinin karşılığını alamadıkları hepimizin malûmudur… Biz sanatçılar ve karikatürcüler bunun hep farkındayız ve sanatımızla, çizgilerimizle hep ezilenlerin, emekçilerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda da, emek mücadelesinin mihenk taşlarından olan 15-16 Haziran büyük işçi mücadelesinin 50. yılını anmadan, ‘kutlamadan’ olmazdı” dedi.

Serginin yanı sıra Kartal Belediyesi Kültür Müdürlüğünün katkılarıyla sergideki karikatürler “Emeğimizah!” adıyla kitaplaşacak ve kitaplar, bir teşekkürler belgesiyle birlikte etkinliğe katılan tüm sanatçılara gönderilecek.

15 Haziran günü gerçekleşecek sergi 15-23 Haziran tarihleri arasında Hasat Sanat Atölyesi önündeki açık alanda izlenebilecek.