Video konferansta olduğunu unutan dekan: “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma”

Video konferansta olduğunu unutan dekan: “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma”

13/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalınan ve üniversitelerde eğitimin online devam ettiği günlerde kullanımı her alanda yaygınlaşan video konferans uygulaması hem bir acemiliği hem de akademi düzeyinde de kadına bakışı ortaya çıkardı. 

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, öğrencileriyle yaptığı görüşmede videonun açık olduğunu unutup, yanındaki kişiye, “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi.

Yanındaki kişinin öğrencilerin söylediklerini duyabileceğini söylemesi üzerine konferans görüşmesinin devam ettiğini ve sesinin dinleyenler tarafından duyulduğunu anlayan Acar, ne yapacağını şaşırdı. Büyük şaşkınlık yaşayan Acar’ın “Yamulduk ha” dediği duyuldu.

Sosyal medyada tepki

Olay sosyal medyada büyük tepki aldı. Sosyal medya kullanıcıları #GaziFenDekanıİstifaEt etiketiyle tepkilerini dile getirirken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve daha birçok platform vb. oluşum konuya kayıtsız kalmadı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Gazi Üniversitesi Dekanı Orhan Acar, kamerayı kapalı sanınca ‘Çaktırma kızların resimlerini de görüyoruz’ dedi. Kadına yönelik cinsiyetçi zihniyetle dekanlık koltuğunu işgal eden Orhan Acar görevden alınsın” denildi.