Nâzım Hikmet’in anısına “Yazıdan Görsele” tasarım yarışması

Nâzım Hikmet’in anısına “Yazıdan Görsele” tasarım yarışması

13/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Nâzım Hikmet anısına “Yazıdan GörseleTasarım Yarışması’yla şairin eserlerinden yola çıkılarak onun duygu, düşünce ve hayallerini bugüne taşımak ve bir görsel anma oluşturmak amaçlanıyor. Ayrıca mimarlık, grafik tasarım, güzel sanatlar, resim, iletişim gibi alanlarda öğrenim gören ya da mesleğe yeni başlamış gençlere, bu alanda kendilerini ifade etme fırsatı sunmak da yarışmanın hedefleri arasında.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen yarışmada katılımcıların Nâzım Hikmet’e ait bir eserden (şiir, tiyatro oyunu, mektup, roman, öykü, fıkra, masal, senaryo, inceleme yazısı) istediği uzunlukta bir bölümü seçerek, seçtiği bölümü görselleştirmesi; oradaki hikâyeyi, fikri, duyguyu, düşünceyi görsel olarak tasvir etmesi isteniyor.

Eserleri Behiç Ak, Emre Senan, Linda Nihan Lafcı, Reyya Advan, Selçuk Demirel, Yılmaz Aysan ve Zeynep Oral’dan oluşan seçici kurul değerlendirecek.

5-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yarışma şairin ölüm yıldönümü olan 3 Haziran’da sonuçlanacak. Eserler online olarak sergilenecek.

Yarışmaya dair detaylı bilgiye ve şartnameye buradan ulaşabilirsiniz.