HDP milletvekilleri İbrahim Gökçek için söyledi: ‘Gel ki Şafaklar Tutuşsun’

HDP milletvekilleri İbrahim Gökçek için söyledi: ‘Gel ki Şafaklar Tutuşsun’

04/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, ölüm orucundaki İbrahim Gökçek için Grup Yorum’un “Gel ki Şafaklar Tutuşsun” şarkısını söyledi. Vekillerin video aracılığıyla yaptığı çağrıda Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi istendi.

HDP’li milletvekilleri, ölüm orucunu 322 gündür sürdüren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in taleplerinin kabul edilmesi için video aracılığıyla çağrı yaptı.

Videoda HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Gökçek’in taleplerinin açık ve net olduğunu vurgulayarak, “Konser yapmak istiyorlar, bu konser için tarih ve yer belirlenmesini istiyor. İkincisi tutuklu olan üç Grup Yorum üyesinin bırakılması. Bu talepler karşılansın, İbrahim Gökçek yaşasın” ifadelerini kullandı.

Güven’in bu açıklamasının ardından HDP’li milletvekilleri Grup Yorum’un “Gel ki Şafaklar Tutuşsun” şarkısını yorumladı. Video, HDP’nin resmi Twitter adresinden şu notla paylaşıldı:

Nasırlaşmış vicdanlar cana doymuyor. Oysa talep edilen türkülerin özgürlüğüdür. İbrahim yaşasın diye herkesi Grup Yorum’un sesine ses olmaya, türküleri çoğaltmaya çağırıyoruz.

Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çeviren Grup Yorum üyesi, bas gitarist İbrahim Gökçek, eylemini 322 gündür sürdürüyor.

Gökçek, tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yanaysa eylemini Küçük Armutlu’daki Direniş Evi’nde devam ettiriyor.

Gökçek’le aynı taleplerle açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek, 3 Nisan’da eyleminin 288’inci gününde hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz günlerde Yeni Yaşam’dan Reyhan Hacıoğlu’na konuşan Gökçek, tek hayalinin ‘yasakların bitmesi’ olduğunu söylemişti: “Konser yapmak ve şarkı söylemek istiyorum… Bu tek hayalim ve dileğim. Taleplerimiz karşılansın, Sultan Gökçek ve Ali Arıcı serbest bırakılsın, baskılar bitsin, konser yasağımız son bulsun…