‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseli 10 Nisan’da yayında

‘Yaşar Kemal Efsanesi’ belgeseli 10 Nisan’da yayında

08/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

28 Şubat 2015’te hayata veda eden Türkçe edebiyatın çınarı Yaşar Kemal’in hayatını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeseli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından 10 Nisan’da online olarak yayımlanacak.

İBB Kültür Daire Başkanlığı, koronavirüs nedeniyle, “Sen Evde Kal Biz Sana Geliriz” sloganıyla, kültür ve sanat etkinliklerini online olarak sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Geçen hafta şair ve yazar Sabahattin Ali’yi anlatan ”Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali” belgeselini yayımlayan İBB Kültür Daire Başkanlığı, 10 Nisan Cuma akşamı da “Yaşar Kemal Efsanesi” belgeselini izleyiciye sunacak.

Aydın Orak’ın yönettiği belgesel saat 22.30’da YouTube’da İBB Kültür Sanat kanalından izlenebilecek.

Belgeselde Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla aktarılıyor. Usta yazarın daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanılan belgeselde Kemal’in hayatının dönüm noktalarına da ışık tutuluyor.