Onur Haftası, çevrimiçi düzenlenecek

Onur Haftası, çevrimiçi düzenlenecek

03/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok etkinliğin ertelenme ya da iptal haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya çapında pek çok Onur Haftası etkinlikleri de yavaş yavaş iptal haberlerini duyurmaya başlamıştı.

InterPride ve Avrupa Pride Organizatörleri Birliği’nin (EPOA) girişimleriyle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Almanya, İsveç, Birleşik Krallık, Güney Afrika, Asya, Latin Amerika ve Okyanusya’dan Onur Haftası organizasyonları birlikte çalışarak Global Pride 2020’yi duyurdular. Tarihin ilk çevrimiçi yapılacak Onur Haftası etkinliği olacak Global Pride’da internete erişim sağlayabilenlerden konser ve konferanslar bekliyor.

Bantmag’den Işıl Saykan’ın haberine göre, 27 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek olan etkinlik için bunların haricinde etkinlik önerilerine açık olduğunu duyuran Global Pride 2020, fikirleriyle destek olmak isteyen herkesi organizasyon sürecine dahil etmek istiyor.

Pride, COVID-19’a yenilmeyecek!” diyen Global Pride organizasyonundan haberdar olmak isteyenler Facebook etkinliğini buradan takip edebilirler.