Korona günlerinde Bob Dylan’dan ikinci şarkı: “I Contain Multitudes”

Korona günlerinde Bob Dylan’dan ikinci şarkı: “I Contain Multitudes”

22/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Nobel ödüllü söz yazarı ve efsanevi sanatçı Bob Dylan karantina günlerini üreterek geçiriyor. Müzisyen 8 yıl aradan sonra son üç hafta içerisinde ikinci kez yeni bir şarkı paylaştı.

Dylan’ın kısa aralıklarla paylaştığı iki şarkı için ‘yeni bir Bob Dylan albümünün habercisi’ olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. 2012’deki Tempest’tan bu yana yeni şarkı yayınlamayan Dylan’ın Walt Whitman referanslı son şarkısı “I Contain Multitudes” naif bir balad.

Dylan’ın sarsılmaz folk yönünü yansıtan söz konusu parça Edgar Allan Poe’dan William Blake’e ve The Rolling Stones’a kadar birçok tarihsel figürden referanslar taşıyor. Şarkıda “Manzara çizerim, nü çizerim. Çokluk taşırım, çelişkilerin insanıyım” diyen Dylan, şarkının devamında da William Blake gibi şarkı söylediğini, Anne Frank gibi bir James Bond hayranı olduğunu ifade ediyor.

Yetmiş sekiz yaşındaki sanatçı kısa süre önce tam on yedi dakikalık Murder Most Foulu hayranlarıyla paylaşmış ve böylece tam sekiz yıl aradan sonra ilk kez yeni bir şarkı paylaşmıştı.