Bob Dylan’dan sekiz yıl aradan sonra yeni şarkı: “Murder Most Foul”

Bob Dylan’dan sekiz yıl aradan sonra yeni şarkı: “Murder Most Foul”

31/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

78 yaşındaki Nobel Edebiyat Ödülü sahibi efsanevi şarkıcı Bob Dylan, yeni şarkısına “Murder Most Foul” adını verdi. YouTube üzerinden paylaşılan 17 dakikalık parça, ABD’nin 35’inci başkanı John F. Kennedy’nin öldürülmesini, kötüye giden siyaseti ve ardından gelen siyasal değişimleri konu alıyor. Korona günlerinde sevenlerine destek olmayı amaçlıyor.

“Kurbanlık koyun gibi katliama gitti/ Hâlâ arabadayken beynini patlattılar/ Gün ışığında onu bir köpek gibi vurdular” sözlerini içeren şarkıda, Dylan’a piyano ve yaylı enstrümanlar eşlik ediyor.

Dylan, siyasal bunalımların atlatılmasına pop müziğin yükselişinin katkı yaptığına, özellikle The Beatles, The Eagles, Stevie Nicks gibi isimlerin ve 1969 yılında düzenlenen Woodstock Festivali’nin rolüne dikkat çekiyor. 

‘Bu şarkıyı ilginç bulabilirsiniz’

Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Yıllar boyunca tüm desteği ve bağlılığı için hayranlarıma ve takipçilerime selamlar gönderiyorum” diyen Dylan, bir süre önce kaydettiği ancak yayınlamadığı parçayı YouTube üzerinden paylaştığını duyurdu. 

“Daha önce yayınlanmamış bu şarkıyı ilginç bulabilirsiniz” ifadesini kullanan ünlü müzisyen, koronavirüs salgınına dikkat çekerek “Güvende kalın, kendinize dikkat edin, Tanrı sizinle olsun” mesajı verdi.

Dylan’ın bugüne kadarki en uzun şarkısı

2012 yılından bu yana orjinal bir şarkı bestelemeyen Dylan’ın ‘Murder Most Foul’ şarkısı 16 dakika 57 saniyeyle sanatçının en uzun şarkısı. Sanatçının bundan önceki en uzun parçası, 1997’de çıkan ve 16 dakika 31 saniye süren ‘Highlands’ adlı parçaydı..

Dylan’ın, son yıllarda ‘Shadows in the Night’ (2015), ‘Fallen Angels’ (2016) ve ‘Triplicate’ (2017) cover albümleri piyasaya sürülmüştü .