Wuhan’da esir kalan yönetmenden kısa film: ‘The Wuhan: The Long Night’ | VİDEO

Wuhan’da esir kalan yönetmenden kısa film: ‘The Wuhan: The Long Night’ | VİDEO

16/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Koronavirüs salgınından önce film çekmek için hastalığın başladığı Çin’in Vuhan kentine giden ve karantinayla birlikte burada esir kalan yönetmen Lan Bo ile ekibi 5 dakikalık kısa bir film çekti. Wuhan: The Long Night – Wuhan: Uzun Gece  adlı kısa film, 14 milyon insanın yaşadığı şehrin durumunu gözler önüne seriyor ve ölümcül salgının Wuhan’ı bir hayalet şehre dönüştürdüğünü gösteriyor.

Karantina altındaki Wuhan’ın dört bir yanını arabayla gezen Lan Bo ile ekibi, cep telefonlarıyla şehrin farklı köşelerini görüntüledikten sonra hazırladıkları kısa filmi ditijal platformlarda yayınladılar.

Ekip arkadaşlarımla hazır burada esir kalmışken anlamlı bir şeyler yapmak istedik” diyen ve Sixth Tone’a konuşan Lan Bo, ekip arkadaşı, video grafiker Xie Dan ile telefonla “Wuhan: The Long Night” filmini çektiklerini söyledi.

Kısa filmin dijital platformlarda yayınladıktan sonra milyonlarca kez izlendi. Film ekibi, kısa filmin gördüğü ilgiden dolayı projeyi sürdürerek uzun metraj bir belgesele imza atmayı planlıyor.