Kübalı doktorlar koronavirüsle savaşmak için İtalya’ya gitti

Kübalı doktorlar koronavirüsle savaşmak için İtalya’ya gitti

23/03/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Küba, koronavirüs salgınına karşı bölge ülkelerine yaptığı yardımların yanında salgından oldukça kötü etkilenen İtalya‘ya da desteğini sürdürüyor.

Geçtiğimiz haftalarda bir Çin heyetiyle birlikte İtalya’ya desteğe giden Küba, şimdi de İtalya’nın talebiyle salgının en çok ölüme neden olduğu Lombardiya‘ya doktor ve hemşire gönderdi.

52 kişilik sağlık heyeti Lombardiya’ya uğurlanırken, bu Küba’nın salgına karşı destek verdiği 6. ülke oldu.

Küba daha önce Venezuela, Nikaragua, Jamaika, Surinam ve Grenada‘ya sağlık birliği göndermişti.

“Yapmamız gereken devrimci bir görev var”

68 yaşındaki Kübalı yoğun bakım uzmanı Leonardo Fernandez, “Hepimiz korkuyoruz ama yapmamız gereken devrimci bir görev var. Dolayısıyla korkumuzu bir kenara bırakıyoruz. Korkmadığını ancak süper kahramanlar söyleyebilir. Biz süper kahramanlar değil, devrimci doktorlarız” diye konuştu.

64 yaşındaki doktor Graciliano Díaz da “Dayanışma ilkesine dayalı, onurlu bir görevi yerine getireceğiz” dedi.

Küba ve İtalya bayraklarıyla havaalanından çıkan Kübalı sağlıkçıların alkışlarla karşılandığı görüldü.

İtalya’da virüsten ölenlerin sayısı 5 bin 476’ya yükseldi

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı bugün 651 kişi artarak 5 bin 476‘ya yükseldi.

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, ülkede bir ay önce patlak veren Covid-19 salgınına ilişkin Roma’da düzenlediği basın toplantısında son bilgileri paylaştı.

Ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 46 bin 638’e ulaştığını bildiren Borelli, bu rakama ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplamının 59 bin 138’e çıktığını duyurdu.

Borrelli, dün 6 bin 72 olarak açıkladığı iyileşenlerin sayısının bugün 952’lik artışla 7 bin 24’e ulaştığını bildirdi.

Yetkililerden ‘EVDE KALIN’ çağrısı

Ülkede en çok Covid-19’un görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nin verilerinde, 20 Mart Cuma ile 21 Mart Cumartesi arasında 3 bin 251 yeni vaka kaydedilirken bu sayının dünden bugüne 1691’e gerilediği dikkati çekti.

Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, herkese evinde kalması çağrısını yineleyerek, “Kendinizi ve başkalarını korumak için evde kalmalısınız. Her şekilde limitlerin sınırındayız” dedi.

18 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

İtalyan Adnkronos Ajansının haberine göre, ülkede ilk Covid-19 vakalarının görüldüğü Lodi’de Doktor Andrea Carli’nin 19 Mart’ta koronavirüs nedeniyle öldüğünün kesinleşti. Carli ile beraber İtalya’nın koronavirüsle mücadelesinde yaşamını yitiren sağlık çalışanı sayısı da 18’e yükseldi.