Murathan Mungan’nın yeni albümü yayınlandı

Murathan Mungan’nın yeni albümü yayınlandı

08/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Yazar ve şair Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı, Selim Atakan’ın bestelediği şarkılardan oluşan “Murathan Mungan 2020 Model” albümü, Pasaj&Garaj Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini aldı.

Mungan, 2020 Model albümü ile ilgili “2020’in farları biraz önümüzü aydınlatsın dedim. Önümüze bakan bir şey olsun istedim. Hem sound’da hem seste biraz günümüzden başlayan bir takvim işlesin. Herkesin projeye verdiği destek, emek çok hoşuma gitti. Gerçekten sevgiyle, saygıyla, çok şefkatle eğilmişler projeye. İş olsun diye yapılmamış işler olduğu anlaşılıyor” dedi.

Hazırlığı yaklaşık bir buçuk yıl süren albümde yıllar önce bestelendikleri halde dinleyici karşısına çıkmadıkları için hiç bilinmeyen şarkılar olduğu gibi, sanatçılar tarafından bu albüm için bestelenmiş şarkılar da mevcut. Nazan Öncel, Derya Köroğlu, Kalben, Gaye Su Akyol, Can Algeç, Bora Duran, Ozbi, Jabbar&Deeperise, Aylin Aslım&Ah! Kosmos, Batu Akdeniz kendi besteleriyle albümde yer alıyorlar.

“Ben Türkiye’yim”

Albümde rock’tan elektronic’e, rap’ten pop’a birçok müzik janrı bir arada bulunuyor. Şarkı sözlerinin sahibi olmasının dışında albümün içerik tasarımını ve süpervizörlüğünü de üstlenen Murathan Mungan, albümdeki bu çeşitlilik için ”Ben Türkiye’yim” diyerek kendi yansımasını anlatıyor.

Farklı müzik tarzlarına sahip 26 ismin hayranları tarafından da merakla beklenen 2 CD’lik albümün bir yüzü “Gri Pembe”, diğer yüzü “Kehribar Sarı” olarak adlandırıldı.

2020 Model, Kehribar Sarı
2020 Model, Gri Pembe