Cannes’dan iki ödülle dönen ve Oscar adayı olan “Annelerimiz” vizyonda

Cannes’dan iki ödülle dönen ve Oscar adayı olan “Annelerimiz” vizyonda

08/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Belçika’nın Oscar adayı seçilen, ilk gösterimini yaptığı Cannes Film Festivali’nden iki ödülle dönen ve orijinal ismi “Nuestras Madres” olan yapım, Guatemala’da 200 binden fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan iç savaşın acılarını sinemaya aktarıyor

Cesar Diaz’ın yönettiği Annelerimiz, Guatemala’da iç savaştan sorumlu askeri cuntacıların yargılandığı dava ile kendi aile geçmişini araştırmaya koyulan bir antropoloğun hikâyesi ekseninde ülkenin gölgede bırakılmaya çalışılan tarihine ışık tutuyor.

Armando Espitia, Emma Dib, Aurelia Caal ve Julio Serrano Echeverría’nın rol adlığı filmde yer alan “anlatıcı anneler” ise, ülke kültüründe geçerliğini sürdüren sözlü tarih anlatıcılarını beyazperdeye taşıyor.

‘Şeker Çocuk’

Alma Har’el’in yönetmenliğini yaptığı, Shia LaBeouf’un senaryosunu yazdığı ve rol aldığı “Şeker Çocuk” haftanın öne çıkan yapımlarından biri. Shia LaBeouf’un özyaşamöyküsünden esinlenerek yazdığı film, sorunlu bir baba oğul ilişkisine odaklanıyor.

“Şeker Çocuk”, Sundance Film Festivali’nde jüri özel ödülüne değer görülmüştü.

‘Karanlık Sular’

ABD’li roman yazarı Nathaniel Rich’in 2016’da New York Times’da kaleme aldığı “The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare” adlı makalesinden uyarlanan filmin başrollerinde Mark Ruffalo ve Anne Hathaway yer alıyor.

Biyografi türündeki yapım, dünyanın en büyük şirketlerinden biri ile ilgili karanlık bir sırrı açığa çıkaran bir avukatın hikayesini konu ediniyor.

‘Peri: Ağzı Olmayan Kız’

Baskın ve Ev Kadını filmleriyle tanınan Can Evrenol’un yönettiği Peri, Santral’de yaşanan büyük patlama sonucu insanların belli uzuvlarında eksiklerle doğduğu post-apokaliptik dünyada, hayatta kalma mücadelesi veren ağzı olmayan kız Peri’nin hikâyesini anlatıyor.

‘Yırtıcı Kuşlar ve Muhteşem Harley Quinn’

Ewan McGregor, Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead ve Rosie Perez’in rol aldığı aksiyon türündeki yapım, “Harley Quinn” karakterinin Joker’den ayrılmasından sonra Black Canary, Huntress ve Dedektif Renee Montoya’ya katılarak Cassandra Cain’i suç lordu Black Mask’ten kurtarmaya çalışmalarını anlatıyor.

‘Süper Ajanlar’

Guillaume Ivernel ile Zhiyi Zhang’ın yönettiği “Süper Ajanlar” haftanın tek animasyon filmi. Filmde, söz dinlemez tavırlarıyla nam salmış Vladimir ile uyuşuk Hector’un, çalınmış gizli bir materyali bulmaya çalışması konu ediliyor.

‘Karabasan’ (Wake Up)

Wake Up, tüm ailesini öldüren genç bir kadının neden bu cinayetleri işlediğine dair bir araştırmaya koyulan psikiyatri doktoru Phillip’in hikâyesini anlatıyor.

‘Humraz: Cin Tarikatı’

Humraz Cin Tarikatı, arkeoloji tahsili yapan Tuğba’nın, Humraz isimli bir cin tarikatını araştırma sürecini anlatıyor.