Arkadaş Zekâi Özger belgeseli desteğinizi bekliyor

Arkadaş Zekâi Özger belgeseli desteğinizi bekliyor

11/02/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Edebiyat dünyamızda hak ettiği değerin gösterilmediği şairler arasında yer alan Arkadaş Zekâi Özger için “Merhaba Canım” adını taşıyan bir belgesel yapılıyor. Gazeteci ve belgeselci Ulaş Tosun’un, şair Özger’in izini sürdüğü belgesel, post-prodüksiyon süreci için fongogo üzerinden başlatılan kampanyayla destek bekliyor.

Belgeselin ilk fragman, 8 Ocak 2020’de, şairin doğum gününde yayınlandı.

1973 yılında, henüz 25 yaşındayken hayattan koparılan Arkadaş Z. Özger, yaşamı boyunca şiirlerini bir kitap içerisinde görme şansına erişememişti. Şairin şiirleri ise Tekin Sönmez tarafından 1974 yılında Şiirler başlığıyla kitaplaştırılmıştı. Eserin ikinci baskısı Sevdadır, 1984’te Mayıs Yayınları’ndan yayınlanmış; son baskısı ise 2014’te Ve Yayinevi tarafından Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası adıyla okurların karşısına çıkartılmıştı.

Bağış kampanyası başlatıldı

Ulaş Tosun, Arkadaş Zekâi Özger’in ilk defa yayınlanacak fotoğraflarını, olası tüm tepkilere rağmen belgesele taşıyor; Arkadaş’ı bir de Arkadaş’tan dinlenmesini istiyor.

Ahmet İnam, Akın Evren, Ali Özpalanlar, Cavit Kürnek, Deniz Ziya Temeltaş, Ertuğrul Kürkçü, Eşber Yağmurdereli, Halit Özboyacı, Hüseyin Peker, İsmet Tokgöz, Necla Zarakol, Mehmet Savaş Dizdar, Ramiz Bilgin, Raşit Önal, Sina Akyol, Suat Çelebi, Şadiye Çetin, Şükran Tekin, Tuğrul Eryılmaz tanıklıkları ile belgeselde yer alan isimler arasında.

Kolektif bir çalışmanın ürünü olan film, post prodüksiyon sürecinde kendisine destekçi arıyor. Fongogo üzerinden açılan bağış kampanyasına buradan ulaşarak filme desteğinizi sunmanız mümkün.