Kadınlar futbol oynamamalı diyen Melih Şendil’e sporculardan cevap: ‘Kadınlar futbol oynar’

Kadınlar futbol oynamamalı diyen Melih Şendil’e sporculardan cevap: ‘Kadınlar futbol oynar’

10/08/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Real Madrid ve Manchester City arasındaki maçın ardından spor spikeri Melih Şendil’in “Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” yorumları tepki çekti..

Melih Şendil, Real Madrid ile Manchester City’nin oynadığı karşılaşmada, Real Madrid’in pembe formasını eleştiride bulunarak, “Kadınlar futbolda olmamalı. Başkan olsam asla pembe forma yaptırmam” ifadelerini kullandı.

Şendil, futbolun yanı sıra basketbolun da erkek oyunu olduğunu savunarak, “Futbol o kadar ataerkil bir oyun ki mesela kadınlara voleybol oynamak çok yakışıyor ama benim şahsi düşüncem kadınlar futbolda olmamalı. Basketbol da bence erkek oyunu” diye konuştu., 

Twitter’de çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, Melih Şendil’in kullandığı ifadeleri eleştirdi.

Kadın STK’larından sonra Beşiktaş Kulübü de resmi twitter hesabından Kadın Futbol Takımı’nın fotoğrafını paylaşıp, “İşte bizim takım” ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü de “Sporda ayrıma yer yok” mesajı verdi. Kadına yönelik şiddetin arttığı ve İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açıldığı günlerde yaşanan bu olay toplumda geniş yankı buldu.

Galaasaray Kulübü ise “Sporda cinsiyetçiliğe yer yoktur, sporun her branşı kadına yakışır” mesajı verdi.

Türkiye’nin sporcu sayısı bağlamında en büyük spor Kulübü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü de  “Hayatın her alanında olduğu gibi sporda da ayrımcılığa yer yok” ifadesi ile kadın sporculara destek verdi.

beIN SPORTS’tan Melih Şendil açıklaması

Süper Lig ve UEFA turnuvalarının yayıncısı beIN SPORTS, spiker Melih Şendil’in kadınların spordaki yeriyle ilgili yaptığı yorumları kınayan bir açıklama yaptı.
Yayıncı kuruluştan yapılan açıklama şu şekilde:

”beIN SPORTS olarak, dün akşamki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının hemen ardından yayınladığımız “Maç Sonu” programında, sunucu Melih Şendil’in yapmış olduğu yorumları kınıyoruz. Bu yorumlar son derece aşağılayıcı ve kesinlikle kabul edilemez nitelikteydi. Digiturk ve beIN, diğer birçok küresel girişimin yanı sıra beINSPIRED projesi aracılığıyla kadın sporcuları desteklemek ve tüm dünyada tanıtmak için yorulmadan çalışıyor. Dün geceki yorumlar şirketimizin savunduğu değerlerle hiçbir şekilde bağdaşmıyor. Bir daha böyle bir durumla karşılaşmamak için acilen her türlü önlemi aldığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saygılarımızla”.