Beyoğlu Sineması ‘şehre dönüyor’

Beyoğlu Sineması ‘şehre dönüyor’

04/08/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Beyoğlu Sineması, 7-8-9 ve 14-15-16 Ağustos tarihlerinde ‘Şehre Dönüş’ adlı 9 filmlik özel bir programla seyircisiyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. Şehre Dönüş programı kapsamında, kimi gösterimlerin ardından, sinema yazarlarının katılımıyla söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Beyoğlu Sineması, sosyal medya hesaplarından, seyircilerin sağlığı açısından alınan tedbirleri paylaştı. Buna göre, salonun yarı kapasitesi kadar bilet satılırken, her yönden bir koltuk boşluk bırakılacak bir oturma düzeni sağlanacak. Salon ve koltuklar seans öncesi ve sonrası dezenfekte edilecek ve maskesi olmayan seyircilere maske temin edilecek.

9 filmlik seçki

Şehre dönüyoruz! Sinema salonlarına dönüyoruz!” diyen Beyoğlu Sineması’nın dokuz filmlik seçkisinin programına Seyfi Teoman’ın Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından uyarladığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz (2011), Mahmut Fazıl Coşkun imzalı Yozgat Blues (2013), Noah Baumbach filmi Frances Ha (2012) ve Michael Haneke’nin 1961’de Cezayirlilerin polis tarafından katledilmesiyle sonuçlanan ve Paris Katliamı olarak anılan bir olaydan esinlenerek hayata geçirdiği Saklı (Caché, 2005) gibi filmlerin olduğu bir seçki ile seyircisine kapılarını açacak.