Beşiktaş’ta koronavirüsle mücadelede yaşamınını yitiren ‘sağlık emekçilerine saygı’ duvarı

Beşiktaş’ta koronavirüsle mücadelede yaşamınını yitiren ‘sağlık emekçilerine saygı’ duvarı

07/08/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Mart ayında Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasıyla birlikte kriz planını uygulamaya koyan Beşiktaş Belediyesi, ilçe genelinde fiziksel tedbirler almasının yanı sıra, dijital ve geleneksel medya mecralarında farkındalık kampanyaları da düzenledi. Beşiktaş Belediyesi Halk Sağlığı Dijital Yönetim Merkezini kurdu ve tüm süreci bu merkez üzerinden koordine etti. Beşiktaş Belediyesi, toplam 185 yatak kapasiteli iki öğrenci yurdunu sağlık çalışanlarına açtı. Beşiktaş Belediyesinin pandemi sürecindeki çalışmaları OECD ve EUROCITIES gibi uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından örnek gösterildi.

“Sağlık çalışanlarının anısını yaşatmak istiyoruz”

Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının bu özverili çalışmaları birçok sokak sanatçısı için ilham oldu ve dünyanın farklı kentlerinde duvar resimlerine yansıdı. Beşiktaş sokaklarında herkesin sanatla karşılaşmasını sağlamak için yakın zamanda Beşiktaş Sokakta Sanat projesine başlayan Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Mahallesi Portakal Yokuşu Caddesi’nde bir duvarı sağlık emekçilerini temsil eden bir muralla renklendirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza AkpolatKovid-19 pandemisinde gösterdikleri insanüstü çabaya karşılık ne yapsak az ama biz sağlık çalışanlarımızı bir eserle onurlandırmak, bu zorlu mücadelede kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının ise anısını yaşatmak istiyoruz” dedi. Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile BİO’nun (Beşiktaş İletişim Ofisi) projelendirdiği çalışma, 6 metre yüksekliğe ve 46 metre uzunluğa sahip alana No More Lies mahlaslı sanatçı tarafından yapıldı. Çalışmanın yapım aşaması ayrıca dünyaca ünlü fotoğrafçı Chris McGrath tarafından fotoğraflandı ve lisanslı fotoğraf arşivi platformu GettyImages’de paylaşıldı. Projede Istanbul Comics and Art Festival (ICAF) sanat iş birlikçisi, DYO ve Donut Store – Montana Colors ise boya destekçisi olarak yer aldı.

Tüm Beşiktaş Sokakta Sanat çalışmaları sokaktasanat.besiktas.bel.tr adresinden takip edilebilir.