‘Nasipse Adayız’ın Türkiye’deki ilkgösterimi İstanbul Film Festivali’nde yapılacak

‘Nasipse Adayız’ın Türkiye’deki ilkgösterimi İstanbul Film Festivali’nde yapılacak

07/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Ercan Kesal’ın senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj filmi “Nasipse Adayız”, Türkiye’deki ilkgösterimini 39. İstanbul Film Festivali’nde yapacak.

Bu yıl 39’uncusu düzenlenen İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma ödülleri ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü için yarışacak olan filmin Türkiye’deki ilkgösterimi ve festivaldeki tek gösterimi 24 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşecek.

Ulusal Yarışma’da ödül kazanan filmler, 28 Temmuz Salı akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

‘Nasipse Adayız’

Kesal’ın aynı adlı romanından uyarlanan “Nasipse Adayız”, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikâyesine odaklanıyor.  Ercan Kesal, Selin Yeninci, İnanç Konukçu ve Muttalip Müjdeci’nin başrollerde yer aldığı filmde Nazan Kesal ve Valeriu Andriuta da konuk oyuncu olarak rol alıyor.

Ay Yapım, Poyraz Film, Thalia Production ve Living Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği “Nasipse Adayız”, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Sırbistan Film Fonu tarafından desteklendi.

Türkiye-Sırbistan ortak yapımı olan filmin görüntü yönetmenliğini Barbu Balasoiu, kurgusunu Ali Aga, sanat yönetmenliğini ise Oya Köseoğlu üstlendi.

Filmin dünyadaki ilkgösterimi 25 Ocak’ta Avrupa’nın önemli festivallerinden 49. Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde yapıldı.