“Köyde Festival”den Can Yücel ve Tuncel Kurtiz anısına etkinlik

“Köyde Festival”den Can Yücel ve Tuncel Kurtiz anısına etkinlik

16/07/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

“Köyde Festival”, bu sene pandemi nedeniyle “İyileşmek için bir adım” çağrısı ve “Evde Festival” temasıyla düzenleniyor. Köyde Festival, 17 Temmuz’da Can Yücel ve Tuncel Kurtiz anısına gösterim yapacak.  

Evrensel‘in haberine göre, Eklisia Bodrum ve Leman Kültür Merkezi, İstanbul ve Türkiye’nin birçok yerinde birlikte gerçekleştirdikleri ortak üretimlerin hikayesini “Can Yücel ve Tuncel Kurtiz anısına” yapımıyla paylaşacak. “Evde Festival-Köyde Festival online final bölümü” olarak, Köyde Festival sosyal medya hesaplarından yayına açılacak ortak üretimde Can Yücel’in kızı Ressam Su Yücel ve Ali Perret’in anlatımıyla yirmi beş sene sonra bu yapımda sevenleriyle buluştu. 1998 yılında piyasaya DVD olarak sürülen “Yaşayan Türk Şiiri”nde yer alan kayıtların yanı sıra Ali Perret, Can Yücel’in “Seke Seke” kitabından kendisi için yazdığı “Gripken” şiirini bu yapım için özel olarak besteledi. Şiir, Tuncel Kurtiz’in “Bayrağı sana devrediyorum…” dediği Oyuncu Fikret Kuşkan ile piyanoda Ali Perret tarafından seslendirildi.

“Can Yücel ve Tuncel Kurtiz anısına” oluşturulan belgeleme, Köyde Festival sosyal medya kanallarından yayımlanan yapımın uzun metraj final versiyonu “köydefestival official” YouTube kanalında izleyiciyle buluşacak.

Köyde festival hakkında

“Tüm teknik imkansızlıklara rağmen söyleyecek sözümüz olduğu sürece bize her yer sahne” inancıyla hayata geçirilen ve dördüncü senesine giren Köyde Festival, salgın nedeniyle “İyileşmek için bir adım” çağrısı ile Evde Festival olarak Piyanist Ezgi Serim ve Mimar Begüm Kocabalkanlı yürütücülüğünde online platforma taşındı. Festival bu kararını “Bilhassa gerçeklik algımızın ters yüz olduğu bu zorlu süreçte birbirimizden kopmadığımızı görmeye ihtiyacımız var. Biliyoruz ki dayanışma hepimize iyi gelecek. Çünkü başka bir mucize beklemeye gerek yok!” sözleriyle duyurdu. Piyanist Ezgi Serim’in kurucusu olduğu, 2017 yılında İzmir’in Karaburun ilçesinde başlayan Köyde Festival, manevi büyükannesi Madam Amati’nin isteği olup; Müzik Eğitmeni Meliha Burhanoğlu Serim ve Adil Serim’in desteğiyle dördüncü senesine geldi.