Yerel gazeteden AKP’li Ali İhsan Yavuz’a özel sayfa: “Tam onun istediği gibi bir gazete”

Yerel gazeteden AKP’li Ali İhsan Yavuz’a özel sayfa: “Tam onun istediği gibi bir gazete”

15/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Sakarya’da yayın yapan Adapazarı Akşam Haberleri gazetesi, AKP’li Ali İhsan Yavuz’a özel sayfa hazırladı. ‘İyi ki varsın’ manşetiyle çıkan gazete, “AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un, ‘Medya güzellikleri yansıtmıyor’ demesinin ardından, tam da O’nun istediği gibi bir gazete oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz” mesajını paylaştı.

Yavuz’u esprili dille hazırlanmış haberlerle protesto eden gazete birinci sayfasındaki haberlerin tamamını Yavuz’a ayırdı. Haberlerinde, “Yavuz, siyasi kariyerinde şehrimize yaptığı hizmetlerle adeta düşman çatlatıyor”, “Ali İhsan Yavuz’un bir röportajından sonra hayatında köklü değişlikler yaptığını söyleyen H.B.E. (23), hayatındaki değişimi gazetemize anlattı”, “Ali İhsan Yavuz’un geçen sene Play-Off finalinde sessiz kalmasının altından ileri görüşlü olması çıktı” ifadelerini kullanan gazete ayrıca ‘bulmaca’ kısmında bazı sorulara da yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hatırlatan sorular hazırlayan gazete, “İBB Başkanı kimdir?” ve “806.000–13.000 işleminin sonucu kaçtır?” diye sordu.

Akşam Haberleri gazetesi birinci sayfasını Twitter hesabından da yayımladı.

İki gün önce Çanakkale Çan’ın Sesi gazetesi de benzer bir sayfa hazırlamıştı. Siyasilerin baskısına yönelik yaptığı protestoda gazete, ‘Var ol AK Parti’, ‘MHP’li başkan çok süper’, ‘Bu vekil bir harika dostum’ ve ‘Çok yaşa CHP’ sloganlarını yayınlamıştı.