Tristan Zhou’nun distopik manzaraları | Foto Galeri

Tristan Zhou’nun distopik manzaraları | Foto Galeri

08/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Kentlerin gri ve çirkin kabuklarının altında sanatçılar için ilham verici çok şey gizli. Tristan Zhou, Asya kentlerindeki baş döndürücü yapıların fotoğraflarıyla hazırladığı The Monster Building (Canavar Binalar) adlı çalışmasıyla karşımızda.

The Monster Building, Zhou’nun 2019’un başında başladığı bir proje. Zhou, geniş açılı bir objektifle çekilen fotoğraflarına daha sonra çeşitli düzenlemelerle sonsuzluk hissi ekliyor. Her zaman distopya fikrinin büyük bir hayranı olan fotoğrafçı hazırladığı projeyle bu alanda kendi versiyonunu ortaya koyuyor.

Tristan Zhou

Tokyo’da doğan ve ardından Çin’in en büyük kenti Şanghay’da büyüyen ödüllü fotoğrafçı ve videographer Tristan Zhou ABD’de Seattle şehrinde çalışmalarını sürdürüyor. The Monster Building serisine 2019 yılının başlarında başlamış. Bu serideki fotoğrafları çoğunlukla geniş açılı bir objektifle çekiyor ve daha sonra sonsuzluk hissi yaratmak için manipüle ediyor. Her zaman distopya temasına ilgi duyan fotoğrafçı, böylece kendi distopik projesini başlatmış.

Şanghay Görsel Sanatlar Enstitüsü’nde Fotoğraf bölümünden mezun olan Tristan Zhou ayrıca San Francisco Sanat Enstitüsü’nde Film Yapımı eğitimi almış. Şu anda freelance olarak çalışıyor.

Tristan Zhou’yu internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.