Şair Ahmet Telli’ye ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması’ suçlaması

Şair Ahmet Telli’ye ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlaması’ suçlaması

03/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Şair Ahmet Telli, adını taşıyan sosyal medya hesabından yapılan paylaşım nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ifade verdi. Telli, “Araştırılırsa bu hesabı benim kullanmadığım anlaşılacak” dedi.

73 yaşındaki şair, adını taşıyan Facebook sayfalarının paylaşımı sebebiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla karakola ifade vermeye çağrıldı. Telli olayı resmi hesabından “Adımı kullanarak açılan bir Facebook sayfasında yapılan paylaşım nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret diye karakola çağrıldım. Bu sayfalar böyle mi oluyor?” sözleriyle duyurdu.

Telli daha sonra yaptığı başka bir paylaşımda da kişisel Facebook hesabı haricinde herhangi bir hesapla ilişkinin olmadığını belirterek, “Kullandığım ve bana ait olan tek sayfa budur. Adımı taşıyan diğer Facebook sayfalarını yönetenleri tanımıyorum” yazdı.

Telli’nin ifade vermeye çağrılmasını pek çok şair ve yazar da tepkiyle karşıladı.

“73 yaşında olmam nedeniyle sokağa çıkamazken, karakola gidip ifade verdim”

Ankara’da Çiftlik Şehit Tugay Can Kızılırmak Polis Amirliği’nde ifade veren Telli ifade sonrasında Cumhuriyet’e konuştu. Duruma dair “Pandemi sürecinde 73 yaşında olmam nedeniyle sokağa çıkamazken, bana ait olmayan bir paylaşım nedeniyle karakola gidip ifade verdim. Bunun tek nedeni muhalif kimliğe sahip olmamdır. Benim yazılarım ve eylemlerim ortada. Bunlardan asla geri adım atmayacağım” diyerek tepkisini ifade etti.