Kazım Koyuncu ölümünün 15. yıl dönümünde Artvin’de mezarı başında anıldı

Kazım Koyuncu ölümünün 15. yıl dönümünde Artvin’de mezarı başında anıldı

26/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

25 Haziran 2005 yılında 34 yaşında kanser nedeniyle yaşamını yitiren Kazım Koyuncu, ölümünün 15. yıl dönümünde Artvin’in Hopa ilçesinde bulunan Pançol (Yeşilköy) köyündeki mezarı başında anıldı. Aile üyelerinin de bulunduğu anmada Kazım’ı sevenlerde yer aldı. Konuşmalarda Kazım’ın yaptığı müzikle halkların kardeşliğini ortaya koyduğu vurgulandı. 

Mezopotamya Ajansı‘nın yaptığı habere göre, anma Kazım’ın anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu sonrası Kazım’ın dostları söz alarak Kazım ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

“Müziğiyle halkların kardeşliğini ortaya koydu”

Anmada Koyuncu ailesi adına konuşan Hasan Bilgin, bazı insanların toprağa gömülüp unutulduklarını fakat bazılarının ise toprağa ekilerek çiçek verdiklerini söyleyerek Kazım Koyuncu ve Metin Lokumcu’nun Karadeniz’de açan çiçekler olduğunu ifade etti. Bilgin, “Kazım neden dünyaya geldi ve ne için mücadele etti. Kazım Karadeniz’e yapılmak istenen sahil yoluna karşı mücadele veriyordu. Şimdi de Hopa sahiline dolgu yapılmak isteniyor. Biz buraya geldiysek Kazım’ın değerleri için bir araya geldik. Eğer biz bu değerlerimize sahip çıkarsak, Kazım’a karşı görevimizi yapabiliriz” dedi.

Memleketini anlatmasını istediklerinde “Denizin dalgası ile ormandaki dalların tokalaştığı yer” olarak tanımladığını aktaran Bilgin, fakat bu denizin doldurulması ile denizin dalgasının sesini duyamayacaklarını ifade etti.

Anmada Emek Partisi, Halkevi gibi demokratik kitle örgütlerinin katıldığı anma mezar başında yapılan konuşmaların ardından sona erdi.