Hasan Oğuz anısına hatıra kitaplığı kuruluyor

Hasan Oğuz anısına hatıra kitaplığı kuruluyor

26/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Koronavirüs salgınına ve hastalık teşhisine rağmen Galataport şantiyesinde çalışmak zorunda kalan ve yaşamını yitiren DİSK Dev Yapı-İş Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz anısına hatıra kitaplığı oluşturuluyor.

33 yaşında hayatını kaybeden Oğuz’un adının yaşatılması için Salkım Kooperatif sorumluluğunda bir kütüphane kuruluyor. Kütüphane için kitap bağışları kabul etmeye başladıklarını duyuran Salkım Kooperatifi’nin Hasan Oğuz Kitaplığı için çağrısı şu şekilde:

“Hasan’ı çok erken aldılar aramızdan”

“Koronavirüs salgını sürecinde ücretli izin hakkı tanınmadığı için çalışmak zorunda kalan, çalıştığı esnada kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan ve yattığı hastanede COVID-19’a yakalanarak hayatını kaybeden genç bir inşaat işçisi arkadaşımızdı Hasan Oğuz. Dev-Yapı İş sendikasının çalışkan bir emekçisiydi.

Hasan’ı çok erken aldılar aramızdan.

Biz, onun dostları ve arkadaşları olarak anısını yaşatmak için herkese açık bir kitaplık oluşturuyoruz. Dileyen herkesin ödünç kitap alabileceği, oturup kitabını okuyabileceği bir kitaplık.

Sizlerden de Hasan Oğuz Kitaplığı’na kitap bağışı bekliyoruz.”

Bağış yapmak isteyen kişiler aşağıdaki kooperatifin sosyal medya hesapları üzerinden veya iletişim numaraları üzerinden iletişime geçip aşağıdaki adrese kitap bağışında bulunabilirler.

Adres: Bayar Caddesi, Şakacı Sokak, No:12 D: 1 Kozyatağı/ İstanbul.

Ne olmuştu?

DİSK Dev Yapı-İş Avrupa Yakası Temsilcisi Hasan Oğuz, çalışmakta olduğu Galataport şantiyesinde birden fazla vaka tespit edilmesine rağmen çalıştırılmaya devam etmiş ve 7 Nisan 2020 tarihinde kalp krizi geçirdikten sonra yaşamını yitirmişti.

Dev Yapı-İş, Oğuz’un raporunda ölüm nedeninin ‘Bulaşıcı hastalık’ yazıldığını açıklamış, daha sonra gelen başka bir ölüm raporunda ise Covid-19 yazdığı görülmüştü.