Ferzan Özpetek’in yeni romanı Türkçede: ‘Bir Nefes Gibi’

Ferzan Özpetek’in yeni romanı Türkçede: ‘Bir Nefes Gibi’

23/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

İstanbul Kırmızısı” ve “Sen Benim Hayatımsın” romanlarını kaleme alan yönetmen Ferzan Özpetek’in “Come un respiro” adlı kitabı Neval Barlas tarafından “Bir Nefes Gibi” adıyla Türkçeleştirildi. Eser Can Yayınları’nca okura sunuldu.

Roma ile İstanbul, şimdi ile geçmiş arasında geçen romanda birbirine çok bağlı olan ancak bir olay nedeniyle ilişkileri zedelenen iki kız kardeşin karanlık sırları anlatılıyor.

Mayıs ayında İtalya’da yayımlanan kitap kısa sürede çoksatanlar listelerinde ilk sıraya yerleşti ve dört haftada beşinci baskıya ulaştı.

“… hayat bir nefes gibi akıp gidiyor. Ve geride yalnızca, isteyip de yapamadıklarımızın özlemiyle, bizi biz yapan tüm yaşanmışlıkların farkındalığı kalıyor.

“Sergio ile Giovanna, güneşli bir pazar günü evlerinde bir dostlar sofrası kurma hazırlığındayken ansızın karşılarında davetsiz bir misafir bulurlar: Kapılarını çalan yorgun görünümlü yaşlı kadın Elsa Corti’dir ve uzaklardan, İstanbul’dan gelmiştir. Yaklaşık yarım asrı bulan sürgün yıllarının ardından ülkesine dönen Elsa Corti’nin evinin yeni sahiplerine anlatacakları, ama daha önemlisi, yıllardır görmediği ablasına, hayatının aşkıyla ilgili söyleyecekleri vardır…”