14 yıl önce 6 Mayıs’ta AKP’li belediye tarafından kaldırılan Nazım Hikmet Büstü ait olduğu yerde

14 yıl önce 6 Mayıs’ta AKP’li belediye tarafından kaldırılan Nazım Hikmet Büstü ait olduğu yerde

05/06/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Esenyurt Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, 14 yıl önce Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önünden kaldırılan Nazım Hikmet büstünü, usta şairin 57. ölüm yıl dönümünde yeniden yeniden ait olduğu yere taşıdı.

Büstün, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi önüne taşınma videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Başkan Bozkurt, ”Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim…” dedi

Heykel, AKP’li Necmi Kadıoğlu döneminde, kültür merkezinin önünden kaldırılarak boş bir arsaya bırakılmıştı. Bu uygulama, ilçede tartışma yaratmış, heykelin ait olduğu yere konulması talebi sürekli dile getirilmişti.

Ne olmuştu?

İstanbul’daki ilk Nâzım Hikmet heykeli olma özelliğine sahip olan heykel, 2006 yılının 6 Mayıs gecesinde, bulunduğu kültür merkezinin önünden kaldırılarak biraz ilerisindeki arsaya bırakılmıştı.

Bronz heykel, 2008 yılının Ağustos ayında ise kimliği belirsiz kişilerce kaybedilmişti. Bunun üzerine yeni bir heykel yaptırarak aynı yere koyan dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, arsaya da Nâzım Hikmet Parkı adını vermişti.