Yunanistan’da ‘boş sandalye’ protestosu

Yunanistan’da ‘boş sandalye’ protestosu

07/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Anadolu Ajansının haberine göre, sokağa çıkma yasağı ve ülke genelinde dolaşıma getirilen kısıtlamaların 4 Mayıs itibariyle kaldırıldığı ülkede, kuaför ve kitapçı gibi bazı küçük işletmeler açılırken, kafe ve restoran sahipleri “boş sandalye” adı altında protesto gerçekleştirdi.

İş yeri sahipleri, işletmelerinden getirdikleri yaklaşık 150 sandalyeyi parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı’na koyarak hükümete mesaj gönderdi. İş yeri sahipleri, mesleklerinin geleceği konusunda endişeli olduklarını dile getirdi.

Yunanistan Restoranlar ve İlgili Meslekler Federasyonu’nun (POESE) aldığı kararla düzenlenen protestoda, restoran ve kafe sahipleri, koronavirüs salgınından dolayı mesleklerinin olumsuz yönde etkilendiğini belirterek, kira bedellerinin hükümet tarafından karşılanmasını ve yüzde 6’ya varan vergi indirimi talep etti.

Federasyonu Başkanı Yorgos Kavathas, “Bu akşam düzenlediğimiz boş sandalye eylemi aslında pandemi sonrası mesleğimizi bekleyen durumu simgeliyor. Hükümetin desteğini bekliyoruz. Aksi halde birçok mekan kapanmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

Boş sandalye” gösterileri, başta Selanik ve Patra olmak üzere ülkenin birçok kentinde de düzenlendi.