Taylan Kulaçoğlu ve Gazeteci Hakan Gülseven serbest bırakıldı

Taylan Kulaçoğlu ve Gazeteci Hakan Gülseven serbest bırakıldı

20/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Havuz medyası ve Twitter trolleri tarafından hedef gösterildikten sonra geçtiğimiz gün gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve gazeteci Hakan Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edilmesinin ardından serbest bırakıldı.

Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven’e “sosyal medyada terör örgütü DHKP/C propagandası yapma” suçlaması yöneltilmişti. Gözaltına alınan Kulaçoğlu ve Gülseven, tutuklama talebi ile sorgu hakimliğine sevk edilmelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kulaçoğlu ve Gülseven’in avukatı Tamer Doğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımla müvekkillerinin serbest bırakıldığını duyurdu.

Ne olmuştu?

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Sabah’ta, Damla Kaya imzasıyla yayımlanan yazıda, Taylan Kulaçoğlu’nun parçası olduğu ‘İsimsizler Hareketi’ isimli muhalif sosyal medya sayfası üzerinden, terör örgütlerine politik destek verildiği yönünde iddiada bulunulmuştu.

Sabah gazetesi Kulaçoğlu için “Türkiye’de kargaşa çıkarmak istiyor” ve “sosyal medyada manipülasyon yaratıyor” şeklinde çeşitli ithamlar üzerinden hedef gösteren haberler yapmıştı.