Rabia Naz’ın şüpheli ölümü belgesel oldu: ‘Yokluk’

Rabia Naz’ın şüpheli ölümü belgesel oldu: ‘Yokluk’

15/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Giresun Eynesil’de evlerinin önünde yaralı bulunan ve hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümü belgesele konu oldu.

Tele1’de yer alan habere göre; gazeteci Kutlu Esendemir, Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın ölümü sonrası devam eden hukuki süreci ele alan bir belgesel hazırladı. Sosyal medyada fragmanı paylaşılan belgesel yakında izleyicilerle buluşacak.

Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü gündeme taşıyan gazeteci Metin Cihan belgeselle ilgili olarak, “Gazeteci Kutlu Esendemir’in belgeseli.. Rabia Naz’ın babası Vatan Şaban ile adalet arayışımız.. zor koşullarda yoğun bir çabayla hazırlandığını biliyorum ama içerik hakkında başka bilgi veremiyorum çünkü ben de izlemedim. az önce fragmanı gönderdi. paylaşmak istedim” ifadelerini paylaştı.

Baba Şaban Vatan da Kutlu Esendemir’e minnet duygularını ifade ederek “Çok zor zamanlar yaşadığımız pandemi sürecinde sevgili Kutlu Bey değerli çalışma arkadaşları Rabia Nazimizin adaletini unutmadılar. Rabia Nazın ailesi olarak minnettariz. Yavrumuzun ardındaki yokluk” açıklamasında bulundu.