1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda “Babamın Kanatları” filmi online yayımlayacak

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda “Babamın Kanatları” filmi online yayımlayacak

01/05/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda “Babamın Kanatları” filmini online yayımlayacak.

Kıvanç Sezer’in yönetmenliğini üstlendiği film, bugün saat 21.30’da İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın YouTube kanalında gösterilecek.

İnşaat sektöründe yaşanan sorunlara ve iş cinayetlerine odaklanılan filmde Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel rol alıyor.

Üçleme olarak düşünülen serinin ilk filmi olan “Babamın Kanatları”, ilkgösterimini Çekya’da düzenlenen 51. Uluslararası Karlovy Vary Film Festivali’nde yaptı. Nar Film’in dağıtıcılığını üstlendiği film, 23. Adana Film Festivali’nde SİYAD En İyi Film Ödülü ve Yılmaz Güney Ödülü de dahil, toplamda yedi ödüle değer görüldü. Film, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde de en iyi ilk film ödülünü kazandı.

“Babamın Kanatları” filminin konusu şöyle:

Ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen inşaat işçisi İbrahim için yaşamdaki en değerli şey uzaktaki ailesidir. Yeğeni Yusuf ise yükselme hırsıyla dolu genç bir işçidir ve amcasının durumunu anlamaktan uzaktır. Çalışma şartlarının giderek zorlaştığı bu toplu konut şantiyesinde kendini giderek daha değersiz hisseden İbrahim’in zihninde şu soru daha belirgin hale gelir: Geride ailesine bırakacağı ne vardır: Yaşamı mı, ölümü mü?

1 Aralık 2016 / 1s 41dk / Dram
Yönetmen Kıvanç Sezer
Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip