Stanley Kubrick belgeseli “Kubrick By Kubrick”in fragmanı yayınlandı

Stanley Kubrick belgeseli “Kubrick By Kubrick”in fragmanı yayınlandı

13/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

2001: A Space Odyssey(2001: Bir Uzay Destanı), “The Shining(Cinnet), “Clockwork Orange(Otomatik Portakal) gibi filmlerde imzası olan yönetmen Stanley Kubrick’in, sinema dergisi Positif’in editörü ve sinema eleştirmeni Michel Ciment’le yaptığı röportajlardan oluşan “Kubrick by Kubrick” belgeselinden fragman yayımlandı.

Kubrick, kariyeri boyunca az röportaj vermesiyle ve film setlerine gelen basın görevlilerine çektiği film hakkında bilgi aktarmamasıyla da tanınıyor.

Gregory Monro’nun yönettiği belgesel, Stanley Kubrick ile 30 yıllık bir arkadaşlığı olan Michel Ciment’in kariyeri boyunca yönetmenle yaptığı birçok röportajdan oluşuyor. Arşiv görüntülerinin de yer aldığı belgeselde Kubrick’in “Fear and Desire(Korku ve İstek) filminden “Eyes Wide Shut(Gözleri Tamamen Kapalı) filmine uzanan 50 yıllık sinema kariyerine de ışık tutuluyor.

Belgeselin ilkgösterimini 2020 Tribeca Film Festivali’nde gerçekleştirmesi planlanıyordu ancak, koronavirüs salgınından dolayı birçok festival gibi Tribeca Film Festivali de iptal edildi ve online düzenlenmesine karar verildi. “Kubrick by Kubrick” belgeselinin online festivalde gösterilip gösterilmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.