Fırat Dövencioğlu, Rexx Sineması’nın minyatürünü yaptı

Fırat Dövencioğlu, Rexx Sineması’nın minyatürünü yaptı

27/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Fırat Dövencioğlu, Kadıköy Moda’da yer alan 59 yıllık geçmişe sahip Rexx Sineması’nın minyatürünü yaptı.

Gazete Müstehak’ta yer alan habere göre, Sanatçı Fırat Dövencioğlu da Instagram’da takipçilerini küçük dünyalara davet ediyor. Minyatür iç mekan paylaşımlarının yanı sıra ölçekli maketler yapıyor. Bu işlerden biri de Kadıköy, Moda denilince akla gelen ilk mekanlardan birisi olan Rexx Sineması oldu.

Rexx Sineması’nı kapanma sürecine getiren olaylar

Bilindiği üzere İstanbul’un en eski salonları arasında yer alan Kadıköy’deki Rexx Sineması ve İstiklal Caddesi’ndeki Atlas Sineması koronavirüs salgınının ortaya çıkardığı ekonomik sebepler yüzünden kapanma kararı almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atlas Sineması’nın kapanmayacağını açıkladı ancak Rexx Sineması yüksek kirası sebebiyle kapanma kararını doğruladı. 59 yıllık tarihi ile Kadıköy, Moda’ya yolu düşen herkesin önünde mutlaka bir kez beklediği bu tarihi mekanın kapanmaması için imza kampanyaları düzenlendi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da kararı duymasını ardından bir açıklama yaptı. Salgın tehdidinin ardından bu kültür mirasını geleceğe nasıl taşıyabilecekleri konusunda adımlar atacaklarını söyledi.