Emek Sineması’nın efsanevi müdürü Hikmet Dikmen hayatını kaybetti

Emek Sineması’nın efsanevi müdürü Hikmet Dikmen hayatını kaybetti

20/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Emek Sineması’nın efsanevi müdürü Hikmet Dikmen, hayatını kaybetti. 

Yıkılmaması için yapılan itiraz ve protesto gösterileri sonuç vermeyerek, 26 Ekim 2009’da iş makineleriyle yıkılan tarihi Emek Sineması’nın efsanevi müdürü Hikmet Dikmen hayatını kaybetti. Sinemanın yıkılmasının ardından emekliye ayrılarak Yalova’nın Çınarcık ilçesine yerleşen Dikmen, bugün öğle saatlerinde hayata veda etti.

Bir süredir İstanbul’da kanser tedavisi gören Dikmen’in cenazesi, yarın öğle namazından sonra İstanbul’daki Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

Emek Sineması ile özdeşleşti

Emek Sineması ile özdeşleşen Hikmet Dikmen, sinemanın kapatılması sonrası, “Emek Sineması benim mabedimdi. Kapatılınca bunalıma girdim. İnsan evladını kaybetmiş gibi oluyor. Daha yeni yeni kendime geliyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Sinemanın yıkımını protesto etmek için yapılan yürüyüşe de katılan Hikmet Dikmen, sinema kapandıktan sonra İstanbul’dan ayrılıp Çınarcık’a yerleşmişti. T24’te yer alan habere göre, Dikmen, 2016’da Socrates Dergisi için yapılan söyleşide Emek macerasını şöyle anlatmıştı: “1956’da Almanya’ya işçi olarak gidecektim, Emek’te de zabıta olmak isteyenleri sınava sokuyorlardı. O sinemanın kokusunu aldıktan sonra ne Almanya kaldı ne başka bir şey! Hiç unutmuyorum; bir kasiyer vardı, Ayfer. Bana ‘Sen o sinemanın tozunu aldın ya, nah gidersin bir yere, gidemezsin!’ demişti. Ne kötü hastalıkmış abi bu ya, ne kötüymüş. Bütün hayatım allak bullak oldu, hep sinema, hep sinema, hep sinema…