Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi online erişime açıldı

Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi online erişime açıldı

24/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Beraberce Derneği’nin hazırladığı Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi online erişime açıldı. “HATIRLA!“projesi dahilinde hazırlanan arşivde, Türkiye’den ve Türkiye dışından hafıza ve vicdan mekânları hakkında çeşitli bilgilere erişebilmek mümkün.

Dernekten yapılan açıklamada şöyle denildi:

Türkiye’de birlikte yaşamın ve barış kültürünün inşasını desteklemek umuduyla çalışıyoruz. Dijital ortamda erişilebilir Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’ni, bu umudu büyütmek için hazırladık. 

HATIRLA! projesi dahilinde hazırladığımız arşivde, Türkiye’den ve Türkiye dışından hafıza ve vicdan mekânları hakkında çeşitli bilgilere erişebileceksiniz. Dünyanın dört bir yanına dağılmış müzeleri, anıtları, alanları, anlatılmayan tarihlerin hatıralarını, felaket ve kıyımların merkezleri olarak kör noktaları ve beraberce yaşamın imkanına dair ilham verici umutvar hikayeleri bu arşivde bulacaksınız. Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’nde ziyaretçilerin görsel ve tanıklık eklemelerine olanak sağlayan altyapının yanı sıra herkesi arşive yeni içerik eklemeye davet ediyoruz. Bu yola “Hatırla!” diyerek başladık çünkü Hatırlamak İyileştirir/ Hatırlamak Özgürleştirir/ Hatırlamak Güçlendirir/ Hatırlamak Birleştirir/ Hatırlamak Buluşturur. İyi keşifler