Aydın Büyüktaş’ın etkileyici ve baş döndürücü fotoğrafları | Foto Galeri

Aydın Büyüktaş’ın etkileyici ve baş döndürücü fotoğrafları | Foto Galeri

29/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Aydın Büyüktaş adlı fotoğrafçı çektiği etkileyici ve baş döndürücü fotoğraflarla dikkat çekiyor. Büyüktaş, “Flatlands” adındaki fotoğraf galerisinde çektiği çok boyutlu fotoğraflar ile insanların çevrelerini daha farklı görmesini amaçlıyor.

WebTekno‘da yer alan habere göre, Aydın Büyüktaş, kara deliğin dünya üzerindeki bükücü etkisinin nasıl görüneceğini merak ederek bu fotoğrafları çekmeye başladığını belirtiyor.

Çocukluğundan beri bilim kurgu kitaplarına ilgi duyan Büyükaş, Michio Kaku’nun “Hyperspace” adlı kitabını okurken kendine, “Eğer yaşadığımız yerde bir kara delik oluşsaydı, uzayı, zamanı ve çevremizi nasıl bükerdi?” sorduğunu söylüyor.

Bu çok boyutlu galerisini Edwin Abbat’ın “Flantland: A Romance of Many Dimensions” adlı kitabından esinlenerek oluşturan Büyüktaş, bir fotoğrafını oluşturmak için drone ile yaklaşık 20 ayrı poz çekiyor.

Bu kitaplar Büyüktaş’ın solucan deliklerini, kara delikleri, paralel evrenleri, çekim kuvvetini ve uzayın  ve zamanın bükülmesini daha çok merak etmesine yol açıyor.

Arizona, Texas, California ve New Mexico gibi yerlere yolculuk ederek drone’uyla çekimler yapan Büyüktaş’ın bu galerisi New York, Miami, Zurich ve İstanbul’da sergilendi.