Agnès Varda’nın kısa filmi erişime açıldı

Agnès Varda’nın kısa filmi erişime açıldı

10/04/2020 Kapalı Yazar: Fırtına Dergi

Fransız fotoğrafçı ve Yeni Dalga akımının önemli yönetmenlerinden Agnès Varda’nın kısa filmi  “The Little Story of Gwen From French Brittany” (La petite histoire de Gwen la bretonne) YouTube üzerinden ücretsiz olarak erişime açıldı.

Varda’nın ölümünden birkaç hafta sonra ortaya çıkan kısa film, özellikle kültür ve tarih alanlarındaki çalışmaları ve yayınlarıyla ön plana çıkan American Cinematheque tarafından yayımlandı.

​Ulaşması oldukça zor olan kısa filmlerden biri olan “The Little Story of Gwen From French Brittany“, Agnès Varda ve arkadaşı Gwen Deglise’nin Paris’ten Los Angeles’a kadar uzanan serüvenini izleyicilerle buluşturuyor. Orijinal çekimleri ilk kez 1996’da başlayan yapım, yıllar içerisinde gelişerek 2008 yılında nihayete eriyor. Filmi, hayatını ve Varda ile arkadaşlığını anlatan bir mektup ile American Cinematheque’e gönderen Gwen Deglise, bu çalışmanın kendileri için oldukça özel anlamlar ifade ettiğini de belirtiyor. Varda’nın 1996’da kendisine bir kamerayla peşinden gelip gelemeyeceğini sorduğunda bunu hiç düşünmeden kabul ettiğini aktaran Deglise, yolculuk ve aradan geçen yılların bu kısa filmle aracısız bir şekilde izleyiciyle buluşmasını oldukça önemsiyor. American Cinematheque son olarak yakın gelecekte birçok yeni kısa filmin de izleyicilerle buluşacağını duyuruyor.

Kısa filme buradan ulaşabilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=dySwfrzAEeI&feature=emb_title